0

Af en toe diarree

Niet te eten bij standjes op straat. Desnoods waterfilters te gebruiken of iets om het water te reinigen. Voldoende ors (Oral Rehydration Solution) vloeistof mee op reis te nemen. Diarree bij babys en kinderen diarree bij kinderen komt vaak voor en gaat meestal vanzelf over. De reden is vaak dat het kind onvoldoende bestand is tegen bepaalde bacteriën. Jonge dieet kinderen (jonger dan 3 jaar) hebben echter sneller last van uitdroging (dehydratie) dus dit moet goed in de gaten worden gehouden. Normaliter hebben baby's 4-6 keer per dag een dunnen ontlasting. Totdat men met vaste voeding begint is de ontlasting schuimerig van aard. Kortom bij baby's en kleine kinderen hoeft men niet direect bezorgd te zijn als de ontlasting dun en frequent voor komt. Wel moet men in de gaten houden of er geen bijkomende klachtn zoals gebrekkige eetlust, overgeven, slecht groeit of er bloed in de ontlasting zit. Zorg voor genoeg drinken. Eventueel kan het (extra) drinken aangevuld worden met extra elektrolyten. Waarschuw een arts bij diarree als het kind jonger is dan 3 maanden of als het kind bij kinderen ouder dan 3 maanden minimaal 2 dagen aanhoud. Ook moet u advies inwinnen als er bloed of slijm in de ontlasting zit, de diarree vaak terug komt en het kind snel afvalt, bij tekenen van uitdroging of als de diarree samen gaat met overgeven, koorts en buikpijn.

af en toe diarree

Diarree bij honden - hondengezondheidswijzer

In een van de volgende situaties is kopen het verstandig om hulp in te roepen: de diarree duurt langer dan 3 dagen. De ontlasting bevat bloed of is zwart. De diarree gaat gepaard met koorts (meer dan 38,5C hevige buikpijn of pijn in rectum of ernstige uitdroging (droge mond, niet hoeven te urineren, rimpelige huid). Meer dan 2,5 kg gewichtsverlies. Reizigersdiarree reizigersdiarree ontstaat vaak omdat de reiziger bloot wordt gesteld aan bacteriën die men niet gewend. Diarree op reis gaat vaak gepaard met misselijkheid, algemeen bragg gevoel van ziek zijn, pijn in de buik, kramp, etc. Ongeveer 1 op de 2 toeristen krijgt last van reizigersdiarree. Vooral slecht eten en drinken zijn belangrijke oorzaken van reizigersdiarree. Let daarom op om: Alleen flessen water te drinken (ook geen kraanwater gebruiken om tanden te poetsen). Kraanwater (dus ook ijsklontjes) te vermijden. Geen rauw voedsel te eten. Geen voedsel te eten waarvan men niet kan zien hoe het is klaar gemaakt.

af en toe diarree

de maag in de darmen terecht komt relatief snel weer naar buiten wordt gewerkt worden niet voldoende voedingstoffen uit het voedsel opgenomen. Daardoor verliest het lichaam bij langdurige diarree gewicht. Tekort vitaminen en mineralen - doordat het voedsel niet goed opgenomen kan worden, kan bij langdurige diarree een gebrek aan bepaalde vitaminen, mineralen en andere belangrijke stoffen optreden. Het gevolg hiervan kan zijn dat andere ziekten ontstaan zoals glossitis, cheilosis en stomatitis. Door het verlies van bepaalde stoffen (bicarbonaat) kan ook het zuur-base evenwicht in het bloed verstoord raken waardoor een soort vergiftiging ontstaat. Uiteraard is dit afhankelijk van de ernst en duur van de diarree. Normaliter gaat diarree vanzelf over en zijn ook de klachten voorbij.

Diarree voorkomen - wikihow

Behandeling diarree - diarree

Secretie - de darmwand neemt niet alleen stoffen op maar scheidt deze ook uit. Denk bijvoorbeeld aan cholera en gebruik van laxeermiddelen. Malabsorbtie - bepaalde stoffen in het voedsel worden niet opgenomen door de darmen. Daardoor blijft het in de voedselbrij zitten en blijft de ontlasting dun. Denk hierbij onder andere aan tekorten aan bepaalde enzymen en kortere darm door een operatieve ingreep. Exsudatief - door ontsteking, verwonding, zweren of kanker kan de darmwand wondvocht, eiwitten, bloed en slijm afscheiden waardoor de voedselbrij in volume en waterigheid toeneemt. Snelle doorgang - als de voedselbrij te kralingen snel door de darmen gaat is er niet voldoende tijd om een normale hoeveelheid vocht te onttrekken aan het voedsel. Die situatie kan onder andere ontstaan door een overactieve schildklier, gebruik van laxeermiddelen, doorgesneden nervus vagus of een bypass van de darmen. Begin van pagina complicaties bij diarree op zich hoeft diarree niet zoveel overlast te bezorgen behalve dat men vaak naar het toilet moet. Afhankelijk van de precieze oorzaak kunnen echter ook andere problemen optreden (als gevolg van diarree pijn - er kan buikpijn optreden die constant of rondom de stoelgang aanwezig. Uitdroging - diarree bevat veel vocht dat niet door de darmen terug in het lichaam is opgenomen. Daardoor verliest iemand met waar veel waterige stoelgang veel vocht.

Stress - sommige mensen reageren op stress (in verschillende vormen) doordat ze vaker naar het toilet moeten. De darmen beginnen als gevolg van de stress sneller te werken waardoor er meer last is van diarree. Medicatie - bepaalde reguliere medicijnen (bijvoorbeeld bepaalde antibiotica, laxeermiddelen, medicijnen met magnesium, cytotoxische middelen) hebben als bijwerking diarree. Vandaar dat het verstandig is om in de gaten te houden wanneer de diarree ontstaan is (bijvoorbeeld vlak na het starten met innemen van bepaalde medicatie). In dat geval is het verstandig om dit aan de arts die het middel voorschrijft te melden. Drugs - bepaalde verslavende middelen zoals cocaïne en alcohol veroorzaken ook diarree. Vitamine B5 - teveel aan vitamine B5 kan diarree veroorzaken. De voornaamste oorzaak van acute diarree is een infectie, daarnaast zijn het vaak bijwerkingen van medicatie. Diarree kan door verschillende mechanismen ontstaan: Osmose - stoffen die vocht aantrekken worden niet uit het voedsel gehaald en blijven in de darm. Daardoor wordt meer vocht aangetrokken en wordt de ontlasting waterig. Denk hierbij aan bijvoorbeeld lactose intolerantie. Bacterieel - er kunnen slechte bacteriën of teveel van de goede bacteriën in de darmen zitten.

af en toe diarree

Vaak is een voedselvergiftiging het gevolg van het eten van voedsel met bepaalde bacteriën erin. Darmziekten - bepaalde soorten ziekten kunnen (chronische) diarree veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, kanker, spastische darm, etc. Slechte weerstand - diarree kan het gevolg zijn van een verminderde weerstand. Deze verminderde weerstand kan ontstaan door ziekten (bijvoorbeeld aids) of bepaalde therapieën (bijv. Endocriene ziekten - bepaalde ziekten die invloed hebben op het hormoonstelsel kunnen diarree veroorzaken. Voedselopname problemen - denk aan klachten zoals een te korte darm (door operaties klachten na bestraling van darmen, glutenintolerantie (coeliaki etc. Voedsel - ook als bepaalde soorten voedsel geen virussen, bacteriën of parasieten bevatten kunnen ze diarree veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan koemelkintolerantie(allergie bepaalde soorten fruit, veel koffie, etc. Vooral de volgende bestanddelen veroorzaken diarree: hexitol, sorbital, mannitol, fructose, sucrose, lactose, magnesium, cafeïne.

Diarree bij baby's en peuters - de voorZorg - antwerpen

Vaak zit er dan bloed en/of pus in de ontlasting en gaat de diarree gepaard met andere klachten zoals koorts, bloedarmoede, gebrekkige eetlust of overgeven. Op deze website kunt u een filmpje zien over diarree. Begin van pagina, hoe ontstaat diarree? Diarree heeft in veel gevallen (vooral in acute gevallen) een functie, namelijk dat wat niet in het maaltijd lichaam thuis hoort af te voeren naar buiten toe. Het kan zijn dat er bijvoorbeeld bacteriën of andere stoffen in het maag darmkanaal terecht zijn gekomen waar het lichaam zo snel mogelijk van af wil. Het is niet altijd duidelijk welke stoffen de darmen prikkelen en ervoor zorgen dat het lichaam reageert met diarree. Bij chronische diarree is er meestal geen sprake van eliminatie van vreemde stoffen. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor diarree ontstaat: Microorganismen - bepaalde virussen, bacteriën en parasieten kunnen diarree veroorzaken. Ze kunnen stoffen afscheiden die de darmen prikkelen of ze kunnen een infectie veroorzaken. Vaak zitten deze bacteriën, virussen of parasieten in het eten of water. af en toe diarree

Dit is overigens relatief: iemand die normaal 1 keer per 3 dagen naar verwijderd het toilet moet zal al snel aan de definitie van diarree voldoen als deze ineens 2-3 keer per dag naar het toilet moet. Ook kan het zijn dat men gewend is om veel te eten of juist heel weinig vezels. Uiteraard kan dan recepten de hoeveeleid ontlasting ook al vrij groot zijn of juist vrij zacht. Het uitgangspunt is daarom meestal de veranderingen ten opzichte van de stoelgang die men gewend. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom diarree ontstaat. Het kan acuut, terugkerend of chronisch zijn en als gevolg van functionele of structurele problemen in het maagdarm stelsel. Volgens sommige artsen is er sprake van diarree als iemand meer dan 3 keer per dag naar het toilet moet om zich te ontlasten. Echter de meeste artsen spreken van diarree als de ontlasting veel te dun en waterig. We spreken over acute diarree als deze korter dan 2 weken aanhoudt en als de diarree langer dan 2 weken aanhoudt spreken we van chronische diarree. Soms bestaan de klachten van de diarree alleen uit veranderingen in de aard van de ontlasting, soms gaan ze ook gepaard met andere symptomen zoals buikpijn, buikkrampen, koorts, etc. Diarree kan wat oorzaken betreft in 2 groepen worden ingedeeld: Functioneel - diarree treedt op in minimaal 75 van de keren dat men moet ontlasten, houdt minimaal 3 maanden aan, er is geen buikpijn en er is geen oorzaak bekend. Structureel - er is een duidelijke oorzaak te vinden voor de diarree, er is iets mis met het weefsel in de darmen.

Zware buikpijn, diarree en overgeven alleen s'nachts

Bij baby's ligt de normale stoelgang tussen 10 keer per dag en 1 keer per week, terwijl oudere kinderen 3 keer per dag tot 1 keer per week naar het toilet moeten. Deze verschillen in frequentie is afhankelijk van het kind en de voeding. Een uitdrukking van inspanning en verkleuring van het gezicht bij een baby is normaal. Voor meer maagzweer informatie over de maag zie ook het artikel '. Maagzweer (ulcus pepticum) '. Op deze website kunt u een filmpje zien over spijsvertering. Op deze webpagine staat een animatie van de werking van het spijsverteringssysteem. Begin van pagina, wat is diarree? Diarree is een te vaak naar het toilet moeten om te ontlasten en waarbij de ontlasting te dun en waterig. Een andere definitie is dat de ontlasting toeneemt in frequentie, waterigheid of volume.

af en toe diarree

De dikke darm eindigt in het rectum. Deze kan ongeveer 200 gram ontlasting opslaan voordat er een signaal komt dat men naar het toilet moet. Het rectum eindigt in de anus die bestaat uit sluitspieren die voorkomen dat de ontlasting naar buiten kan. Men kan deze anale sluitspier ook bewust beheersen en zo het signaal om naar het toilet te moeten onderdrukken. Het duurt normaliter ongeveer 12-24 uur voordat het voedsel dat niet bruikbaar is door het hele spijsverteringskanaal is gegaan. Er is geen duidelijke standaard abrikozen wat een normale stoelgang is wat betreft het aantal keren dat iemand naar het toilet moet. Ergens tussen 3 x per dag en 1x per 3 dagen wordt als normaal beschouwd. Maar indien de stoelgang vaker of minder vaak voor komt wil dat niet zeggen bloedvaten dat er een probleem. De stoelgang kan door verschillende factoren (menstruatie, sporten, veranderingen in voeding, reizen, etc.) tijdelijk veranderen. Eerder bijkomende problemen of duidelijke veranderingen in stoelgang duiden mogelijk op een probleem.

Klassieke homeopathie - diarree en constipatie

Spijsvertering, bij een normale werking van het hometrainer spijsverteringskanaal wordt het voedsel in de schoonmaken mond gekauwd totdat het kleine stukjes zijn die doorgeslikt kunnen worden. In de mond wordt al speeksel met het voedsel vermengd. Speeksel helpt om het voedsel af te breken. Het voedsel gaat via de slokdarm naar de maag waar het gekneden wordt en vermengd met andere stoffen (enzymen en maagzuur) die helpen om het voedsel verder af te breken. De maag is eigenlijk een zak met een in en uitgang die beiden een klep hebben met een spier die de in- en uitgang afsluiten. Beetje bij beetje wordt de voedselbrei in de dunne darm gelaten door steeds het uitgaande klepje open te maken en wat voedsel uit de maag te laten. Direct na de maag wordt het voedsel ook nog eens met gal uit de galblaas en enzymen uit de alvleesklier (pancreas) vermengd om te helpen het voedsel verder af te breken. De voedsel massa gaat dan eerst door de dunne darm (3-6 meter lang) en daarna door de dikke darm (1-1,5 meter lang). In de dunne darm worden verschillende stoffen uit het voedsel opgenomen en via het bloed naar de lever getransporteerd. De dunne darm neemt naar verhouding ongeveer 8 liter vocht (speeksel, maagzuur, vocht in voedsel, drinken, enzymen, etc.) op en de dikke darm 1 liter. De dikke darm dient niet om stoffen uit het voedsel op te nemen maar om de restanten in te dikken en compact te maken.

Af en toe diarree
Rated 4/5 based on 897 reviews
SHARE

af en toe diarree Ywivixi, Thu, May, 10, 2018

Vaak is de frequentie van ontlasten ook meer dan normaal. Hieronder wordt de acute diarree besproken. Er bestaat ook chronische diarree. De meest vormen van diarree zijn onschuldig en duren heel kort: van een dag tot slechts een paar dagen. Er is een onderscheid tussen dunne darm diarree en dikke darm diarree.

af en toe diarree Aloceli, Thu, May, 10, 2018

Als dit na 1 of 2 dagen geen verbetering oplevert moet u uw dierenarts raadplegen. Een gezonde hond heeft meerdere keren per dag goedgevormde, stevige ontlasting. Je spreekt van diarree wanneer de ontlasting dunner dan normaal.

af en toe diarree Mysykyjo, Thu, May, 10, 2018

Wit brood of beschuit, commercieel licht verteerbaar voer verkrijgbaar bij dierenarts. Gouden Regel: Kleine beetjes verschillende keren op een dag. Na een paar dagen mag u weer langzaam overgaan op de eigen brokken van de hond.

af en toe diarree Kenili, Thu, May, 10, 2018

Als dit goed gaat mag u beginnen met kleine beetjes licht verteerbaar voer te gaan geven. Wat is allemaal licht verteerbaar eten. Gekookte rijst/gekookte kip, hard gekookte eieren, gekookte witvis.

af en toe diarree Pymon, Thu, May, 10, 2018

Bacterieel of Viraal, giftige planten. Vreemde voorwerpen, medicaties (antibiotica, pijnstillers behandeling, vaak kun je als eigenaar het braken oplossen door even gedurende 24 uur uw hond niks te eten te geven. Ook uw hond even 12 uur geen water geven kan ook geen kwaad, hierdoor kan de maag van uw hond even tot rust komen. Daarna moet u heel voorzichtig gaan beginnen met kleine beetjes lauw water, een paar slokjes en een half uur later nog eens. We zien vaak dat een hond overgeeft en direct daarna een hele bak water naar binnnen slokt en vervolgens weer beginnen over te geven, een koude plens water is veel te irriterend voor de maag, dus beginnen met lauw water en kleine beetjes.

af en toe diarree Nyqeqiw, Thu, May, 10, 2018

Soms kan het gebeuren dat uw hond een keer overgeeft. Als dit eenmalig is hoeft u zich geen zorgen te maken, een hond kan altijd wel eens iets gegeten hebben wat verkeerd gevallen. Als uw hond blijft spugen kunnen er meerdere oorzaken zijn. Meest voorkomende oorzaken van braken, garbage gut of te wel het eten van vieze rotte dingen uit vuilnisbakken of op straat.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: