0

Turkse spinazie zaaien

Let op voor jacobkruidaardvlooien, spintmijt en bladluizen. Deze operatie zijn gek op spinaziebladeren. Valse meeldauw en andere schimmelziekten kunnen je spinazieplanten aantasten.

0 tot 2 maanden - kind en gezin

Hierdoor zal er meer spinazie geproduceerd worden dan wanneer de volledige plant wordt geoogst. 6 laat je spinazie overwinteren. Spinazie is een winterhard gewas dat door landbouwers vaak in leven wordt gehouden met het oog op een vroege azijn oogst het volgende jaar. Tijdens de winter kun je de spinazieplanten beschermen met behulp van een lage tunnel met een frame van pvc. Zorg ook voor ventilatie om oververhitting in de zomer te voorkomen. De spinazieplanten zullen half sluimeren tijdens de donkere maanden en in deze periode slechts af en toe water en geen bemesting nodig hebben. Eenmaal de langere dagen de groei aan het einde van de winter terug in gang zetten, moet je een wateroplosbare meststof toedienen en de spinazie terug op de gebruikelijke manier verzorgen. 8 9 Sommige variëteiten zijn beter bestand tegen de koude dan andere. Raadpleeg de catalogus of de winkel waar je het zaad koopt voor meer informatie. 10 Tips weet dat spinazie krimpt tijdens het koken. Was spinazie altijd grondig voordat je het consumeert. Waarschuwingen Hitte en lange dagen zullen de oogst vernietigen. Probeer om geen spinazie te kweken tijdens de warme zomermaanden.

breed) kun je tot oogsten overgaan. Van zaaien tot oogst duurt het doorgaans ongeveer zes tot acht weken. Zorg ervoor dat je in de lente de spinazie oogst voordat het zich begint te verspreiden. Als dit eenmaal gebeurt, zal de plant bitter worden. Oogst de spinazie door voorzichtig de buitenste bladeren te verwijderen. Knijp aan de basis met je vingers of gebruik een snoeischaar om het blad nabij de basis af te snijden. Een andere manier om spinazie te oogsten is door de volledige plant uit de grond te trekken. Dit is mogelijk doordat de wortels van spinazie niet heel stevig zijn. Het is beter om de buitenste bladeren te verwijderen dan om de hele plant uit de grond te trekken, want op deze manier worden de binnenste bladeren groter.

Spinazie kweken - wikihow)

2 houd het aanplantgebied vochtig. Spinazie voor groeit het best in grond die voortdurend vochtig maar nooit doordrenkt. Afhankelijk van het klimaat moet je spinazie een tot twee keer per week water geven. 3 Bedek de bodem met een zonnewering indien extra de temperatuur boven 26C stijgt. Spinazie houdt echt niet van warm weer. Wanneer de temperaturen beginnen te stijgen kun je de bodem afdekken met een zonnewering. Hierdoor zal de temperatuur dalen en kun je de planten koel houden. 4 Bemest de planten alleen maar indien dit noodzakelijk. Als je spinazieplanten traag groeien kan je overwegen om wat meer meststof op basis van stikstof toe te voegen. Zoals hierboven vermeld houdt spinazie van grond die rijk is aan verteerde mest, alfalfameel, sojameel, katoenzaadmeel en bloedmeel.

Daarom is mulch een beter alternatief om onkruid in bedwang te houden. 5 geef grondig water. Zorg ervoor dat je een gieter gebruikt of voor lichte druk op je tuinslang zorgt. Een krachtige waterstraal kan de pas geplante zaadjes verstoren of zelfs wegspoelen. 6 Pas je aan het warme weer aan. Als je in een bijzonder warm klimaat woont, moet je overwegen om koude kassen of zware afdekkingen te gebruiken zodat je de spinazie tijdens de zomermaanden koel kunt houden. Zorg er ook zeker voor dat je enkele zaadjes extra plant en tijdens warme periodes twee keer per dag water geeft. 7 deel 4 je spinazieplanten verzorgen 1 Dun je planten uit. Naarmate de spinazie tot kiemplanten uitgroeit, moet je ze lichtjes uitdunnen zodat je voorkomt dat de planten voor ruimte moeten wedijveren. De bladeren van de planten mogen elkaar net aanraken, maar dat hoeft zeker niet. Verwijder planten meermaals tijdens de groeiperiode om dit evenwicht te bewaren. De zachte jonge blaadjes kun je opeten.

Www trekkertrekker nl spinazie zaaien met loonbedrijf gebr verkooyen

Koop elk jaar verse zaden, want deze blijven niet lang levensvatbaar. 5, zorg voor een onderlinge afstand van 25 tot 30 cm wanneer je kiemplanten verplant. Dit zal ervoor zorgen dat de kiemplanten optimaal groeien en hun wortels kunnen verspreiden zonder met elkaar te moeten wedijveren voor ruimte. Je kunt kiemplanten aanschaffen bij een lokale kwekerij of tuincentrum. Je kunt er ook voor kiezen om ze binnenshuis in turfpotjes te laten groeien. Het wordt echter aangeraden om indien mogelijk spinazie vanuit zaad te kweken, want kiemplanten zijn moeilijk te verplanten en de wortels kunnen tijdens dit proces beschadigd puisten worden. 6 3 Bedek de zaadjes met aarde en duw zachtjes aan. De grond boven de zaden moet niet volledig aangestampt worden; het is in feite beter als het een beetje licht en luchtig blijft. Zorg er wel voor dat de zaden niet aan de lucht zijn blootgesteld en volledig met aarde bedekt zijn. 4 Verspreid mulch rond de planten. Bedek de bodem met enkele centimeters hooi, stro, bladeren of gras om te voorkomen dat onkruid opschiet. Het uittrekken van onkruid kan de fragiele wortels van spinazie beschadigen.

Deel 3, spinazie planten. Beslis wanneer je abces de spinazie zal planten. Spinazie is een winterhard gewas en voor kan op veel verschillende momenten worden geplant: Oogsten in de lente: Plant je spinazie vier tot zes weken voor de laatste vorst in de lente. Dit vroege gewas kan zich verspreiden, dus oogst voordat de dagen 14 uur zonlicht hebben. Op deze manier zal je de beste resultaten krijgen. Sommige cultivars zullen zich minder snel verspreiden dan andere. 4, oogsten in de herfst: Plant zes tot acht weken voor de eerste herfstvorst voor een meer betrouwbare oogst. Overwinteren: Plant spinazie in de herfst voor een late herfstoogst gevolgd door een sluimerperiode in de winter en dan een vroege oogst in het voorjaar. 2, zaai de zaden 1 cm diep en 5 cm uit elkaar. Zorg ervoor dat de rijen minstens 20 cm uit elkaar staan indien je in rijen zaait. Dit zal ervoor zorgen dat de planten kunnen groeien zonder te moeten vechten voor een beetje ruimte.

Spinazie zaaien in de volle grond, filmpje van Eerlijke kost over

Kies voor gewone kalksteen als de bodem rijk is aan magnesium. Voeg kalksteen twee tot drie maanden voor het planten toe zodat je de bodem de mogelijkheid geeft om het te absorberen. Controleer de pH opnieuw eenmaal de kalksteen door de grond opgenomen. 3 4, zorg voor een goede bemesting van de bodem. Spinazie houdt van grond die rijk is aan organisch materiaal zoals mest, alfalfameel, sojameel, katoenzaadmeel, bloedmeel of een andere meststof die rijk is aan stikstof. Zorg ervoor dat je een of twee m organisch materiaal in de grond vermengt zodat de bodem zeker rijk genoeg zal zijn. Verwijder stenen en harde flesvoeding kluiten grond voordat je de organische meststof toevoegt. Gebruik bijvoorbeeld een hark om ongewenste zaken te zoeken en te verwijderen. Trek al het onkruid uit dat op de plaats groeit waar je wilt planten. Deze kunnen met de spinazieplanten wedijveren, ze overwoekeren en/of ziekten doorgeven.

2, zorg ervoor dat de bodem goed draineert. Spinazie verkiest een omgeving die een beetje vochtig is, maar zal het niet goed doen in grond die regelmatig overstroomt of zonder behoorlijke drainage. Als je geen geschikte plek vindt in je tuin, dan kun je een verhoogd groentebed maken of je spinazie in een pot planten. Gebruik indien mogelijk planken van cederhout wanneer je een verhoogd groentebed bouwt. Ceder is niet onderhevig aan verrotting als gevolg van vocht. Als je uitsluitend spinazie kweekt dan zal je niet veel ruimte nodig hebben, want spinazie is een kleine plant met voor wortels die niet zo heel diep reiken. 3, test de ph van de bodem. Spinazie verkiest grond die een beetje zuur is met een pH tussen 6,5 en 7,0. Je kunt kalksteen toevoegen als je de pH handmatig wilt aanpassen. Controleer het calcium- en magnesiumgehalte van de bodem om te zien welke soort kalksteen je aan de bodem moet toevoegen. Als de grond arm is aan magnesium dan moet je dolomitische kalk toevoegen.

Spinazie zaaien / Sowing spinach / Spinat säen / Fendt Lemken / kuhn

1280 Spinazie zaaien in de volle grond, filmpje van Eerlijke kost over biologisch moestuinieren, 720 Spinazie zaaien in de volle grond, filmpje van Eerlijke kost over biologisch moestuinieren, spinazie zaaien Spinazie zaaien in de volle grond, filmpje van Eerlijke kost over biologisch moestuinieren, biologisch moestuinieren. Deel 1, kies een dietisten variëteit 1, spinazie is buitengewoon koudebestendig en doet het daarom uitstekend in zachte tot koude klimaatzones. Deze groente gedijt het best bij temperaturen tussen 1-23C. 1 2, kies ruwbladige variëteiten om in de herfst te planten. Deze zijn te herkennen aan de donkere, groene en gekreukelde bladeren en worden het best in de herfst geplant omdat ze bij koud weer bijzonder knapperig worden. 3, kies voor spinazie met gladde bladeren als je een lichaam groente wilt die sneller groeit. Spinazie met gladde bladeren groeit naar boven toe en heeft lichtere bladeren dan de andere variëteiten. Het groeit gemakkelijk en snel. Bovendien is het de perfecte toevoeging aan een zomerse salade. 2, deel 2, de plaats om te planten voorbereiden 1, kies een plekje in de volle zon. Hoewel spinazie een kouder klimaat verkiest en het niet zo goed doet bij zeer warme temperaturen, houdt de groente wel van volle zon. Spinazie kan ook in de halfschaduw gekweekt worden, maar dan zal de oogst iets minder zijn.

Turkse spinazie zaaien
Rated 4/5 based on 764 reviews
SHARE

Arukofaq, Thu, May, 17, 2018

Kan best dat een bepaald ras, bijvoorbeeld van rond de middellandse zee, net wat meer warmte kan hebben. (Ik denk dat dat ras dan al lang op de nederlandse markt zou zijn, aangezien het snel schieten van deze in Nederland erg populaire groente als een nadeel wordt gezien door telers). Misschien ben jij/worden wij wat bedrogen of op een verkeerd been gezet door het zaadbedrijf. Iets exotisch en anders is bij groenten op het ogenblik in de mode. En dat te benadrukken of de illusie daarvan te geven helpt bij het verkopen.

Upygefy, Thu, May, 17, 2018

Onze "gewone" spinazie wordt meestal dicht gezaaid en snel afgesneden. Maar als je ze wat meer ruimte geeft vormt ze ook een kropje. Ook op mijn pakje zaad van het ras "Nores" staat dat ze van maart tot en met juli gezaaid kan worden. Maar, tenzij het een koude en natte zomer is waarin de temeraturen niet boven de 16 graden komen, zal in juni of juli zaaien echt niet meer tot een goede oogst leiden: de plantjes zullen direct in het zaad schieten.

turkse spinazie zaaien Yrecosen, Thu, May, 17, 2018

Eigenlijk betekent "Turkse spinazie" dus niet zo veel. Het is (vermoedelijk) een fantasienaam van een bedrijf dat een varieteit spinazie op de nederlandse/Europese markt brengt. Een van de soorten of rassen die in Turkije geteeld worden. Het is zelfs maar de vraag of jij en anderen die "Turkse spinazie"-zaad kopen of meebrengen hetzelfde ras en dus dezelfde spinazie hebben? In ieder geval geen andere soort dan de spinazie die we in Nederland kennen.

turkse spinazie zaaien Yzolety, Thu, May, 17, 2018

Jammer dat er geen ras wordt vermeld. Oorspronkelijk komt wilde spinazie uit Perzie. Het ligt dus voor de hand, dat het gewas ook in Turkije al heel lang wordt geteeld en is veredeld en geselecteerd. Daar zullen ongetwijfeld een groot aantal plaatselijke selecties en rassen zijn ontwikkeld door de eeuwen heen, met eigenschappen die binnen de culinaire gebruiken en smaak van die cultuur passen en groei-eigenschappen hebben die passen bij klimaat ter plaatse. En die kunnen ongetwijfeld heerlijke, net iets andere en erg prettige eigenschappen hebben!

turkse spinazie zaaien Cegicobu, Thu, May, 17, 2018

(Wat is google toch handig! ) maar al onze "gewone" spinazie is ook van deze soort! Het gaat dus om een (niet vermeld) ras of varieteit, maar is geen andere spinazie!

turkse spinazie zaaien Owelo, Thu, May, 17, 2018

Dat is heel erg duidelijk! Afgaande op de botanische naam (Spinacia oleracea) is het een echte/gewone spinazie-soort. Oleracea betekent zoiets als: "die geteeld wordt in de tuin, bij het huis".

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: