0

Maakt koffie dik

De figuur Harry nak is oorspronkelijk gebaseerd op een saxofonist uit de revue van Van duin, die ook daadwerkelijk harry nak heette, nasaal sprak en de kreet 'nou. Henk handschoenenkastje bewerken Als er in het programma een figurant nodig is, komt er vaak een man met zijkant een hese stem en een licht Rotterdams accent. Hiervoor heeft Van duin een personage in het leven geroepen dat Henk handschoenenkastje heet en optreedt als, onder andere, klokkenluider, verhuizer, politieagent en nog veel meer. In de show van maakt hij zijn naam bekend. Dikke leo bewerken dikke leo, ook bekend als leo., is de notaris uit Wassenaar. Verzorgt de loting bij de wekelijkse prijsvraag. ( "die heb mijn van de week gebeld." ) Bespreekt in de show ook regelmatig de handel waarmee hij bezig. Dikke leo doet in 1982 zijn intrede in de show. In 1984 heeft hij ook een video- en spelletjeshandel, met zijn fictieve radio holeo (een samenstelling tussen de namen paul ho llaar, de toenmalige radiodirecteur van de ncrv en dikke leo ). Meneer van Drimmelen bewerken In de shows uit het begin van de jaren 80 maakt meneer Van Drimmelen zijn opwachting. Van Drimmelen is een "echte" technicus van de nos, een humorloze pennenlikker.

maakt koffie dik

Antwerpen in én dag: chocolade, koffie en meer!

Meneer Van loenen bewerken meneer Van loenen komt vooral voor in de shows uit de jaren 19Hij heeft een "xylodinges" (variant op de xylofoon) bij zich en verzorgt de zogeheten 'ster-pingel de herkenningsjingle van de Ster-reclame. Hij afbakbroodjes komt altijd bijna te laat omdat hij vast zit in het verkeer of wordt opgehouden bij 'hilversum 2'. De ncrv-man bewerken de ncrv-man is een type dat altijd ongevraagd aanklopt, binnenkomt en vervolgens zegt: "Goedemiddag, mag ik u even attent maken op het ncrv-programma hier en nu, vanavond op ncrv-televisie". Meer zegt hij niet, maar zijn entree leidt altijd tot verontwaardiging van dik voormekaar. Harry nak bewerken harry nak is presentator van Harry nak's Platenprak, alwaar hij een plaat van een bekende nederlandse artiest bespreekt. Hij wordt geïntroduceerd als de broer van de eigenaar van Sigarenhandel 't peukje. Harry nak spreekt door zijn neus, in de jaren zeventig nog met lage stem, maar vanaf de eerste lach Of ik schiet Show in 1978 wordt zijn stem hoger en doet hij voortdurend pogingen om de koffie rond te brengen. In de televisieshows is Harry nak cameraman en in 1982 wordt hij conciërge in het gebouw waar vanuit de dik voormekaar verjaardag Show (zogenaamd) wordt uitgezonden. Hier onderbreekt hij regelmatig de uitzending door via de omroepinstallatie een mededeling te roepen als: "Attentie attentie, bij de uitgang zit Simon van Collem handtekeningen uit te delen. U kunt natuurlijk ook de andere uitgang nemen." In de shows uit de jaren komt hij af en toe langs, maar speelt geen hoofdrol meer, ook al presenteert hij in het seizoen de rubriek dik voormekaar Actueel. Typische harry nak uitspraken zijn: "nou, ontzettend." in de jaren zeventig, en "dár is de koffie." vanaf 1978.

maakt koffie dik

presentator van Ome joop's Amateurhoek en Verzoekhoek. Komt steevast een paar minuten na aanvang van de uitzending binnen, vaak roepend: "nou mensen, waar ben ik nou weer helemaal voor van huis gekomen?." Is liefhebber van een neut. Heeft tevens enkele solohits op zijn naam staan, zoals Zandzakken voor de deur en lied voor vrijgezellen. Ome joop wordt zeer snel kwaad waarop hij steevast roept: "nee, nou wordt ie mooi, nee, nou wordt ie fraai", nog keurig binnen de grenzen van wat destijds toegestaan was bij de ncrv. In de laatste serie shows wordt hij steeds banaler door te roepen dat er een "fax" binnenkwam, waarop hij een dikke wind laat. Hoewel veel mensen denken dat Ome joop een knipoog was naar beroemde 'jopen' als joop van den Ende of joop Landré, was het in werkelijkheid joop de Groot, de vader van Ferry, die model stond voor deze knorrige oude man. Ome jaap bewerken Ome jaap is de broer van Ome joop, met precies dezelfde stem en karaktereigenschappen. Doet in 1985 mee in de dik voormekaar Show, alwaar hij als portier fungeert. In 2003 doet hij ook een aantal keren mee.

Koffie - dik - home facebook

specialist in espressomachines, koffie

Een van hun bekende uitspraken is: "Oooh, wat is ie echt.!". De stem van Bep werd ingesproken door Van duin, en die van toos door de puisten groot. Toos heeft niet echt een functie binnen de show en lijkt alleen voor de gezelligheid meegekomen en om de chaos te versterken. Bep, daarentegen, heeft een echte functie als omroepster. Daardoor mag zij altijd, net na de jingle, "de prijsvraag!" roepen. In haar enthousiasme roept ze dit ook wanneer dat helemaal niet nodig is, zoals wanneer ze eigenlijk "de winnaar!" moet roepen. Toos is regelmatig jaloers op Bep omdat zij niets in de uitzending mag roepen, wat dan weer leidt tot ruzie in de uitzending. Steevast, als dik net door zijn aankondiging heen is, komen Bep en toos binnen, zeer luidruchtig en altijd te laat. Dan gerechten wordt, tot grote ergernis van dik voormekaar de reis besproken "Wat een reis, ik doe effe m'n schoenen uit". De namen Bep en toos zijn overigens niet zomaar willekeurig gekozen: de echtgenotes van Van duins managers, Theo rekkers en huug kok, heetten Bep en toos.

Meneer de Groot bewerken meneer de groot is medepresentator van de dik voormekaar Show. Begint de show vaak met een grap, tot grote ergernis van dik voormekaar. Is tevens verantwoordelijk voor de productie en wordt daarbij niet gehinderd door enig organisatietalent of technische vaardigheden. Die technische vaardigheden namen eind jaren 70 een extra duik: bij de nieuwe opgave van de prijsvraag in de uitzending van zette meneer de groot de plaat af door de naald over de groeven heen te krassen. Dit "gekras, geros en geram" is vanaf dat moment hét kenmerk geweest voor de technische kwaliteiten van meneer de groot. De invoering van de cd maakte een eind aan "de naald in het etiket maar bij de comeback van de show in de 21e eeuw kwam hij tijdelijk weer terug. In de uitzending van 9 september 1973 kondigde dik voormekaar aan dat de fanclub van meneer de groot had geëist dat meneer de groot ook zendtijd zou krijgen. Vanaf die uitzending eindigde de dik voormekaar Show altijd met "de dertig Seconden Van Meneer de groot. Die begon altijd met "Hallo, fans., waarna hij moppen voorlas die door luisteraars werden ingezonden. De moppen waren, in verband met de tijd, altijd kort en krachtig, en gingen vaak over bekende nederlanders. Voorbeelden: "Een bekende nederlander die twee instrumenten bespeelt: Harry saxofoni" of "Het zingt en je zakt erdoor: Rob du-nijs." Bep en toos bewerken de vrouwelijke medewerkers van de show, bep en toos zitten er voornamelijk bij voor de gezelligheid. Zij zijn begonnen in de jaren zeventig als die ncrv-wijven die een jingle inspraken.

maakt koffie dik

In tegenstelling tot voorheen waren het geen aaneensluitend programma's meer, maar werden er enkele korte sketches van vroeger gedraaid als onderdeel van het programma somertijd. Alle stemmen zijn ingesproken door Van duin en de groot. Dik voormekaar bewerken dik voormekaar is de presentator van de dik voormekaar Show. Hij begon als leraar van het hobbykwartier, dat tot 30 september 1976 een vast onderdeel van het programma was. Dik probeert een kwaliteitsshow neer te zetten, maar in werkelijkheid weet hij in de chaos amper het hoofd boven water te houden. Hij probeert de anderen met veel moeite op het goede spoor te houden en wil graag het tempo erin houden: "tempo, tempo, we zitten aan de tijd, he!" ook verliest hij vaak zijn geduld, als de show niet loopt zoals hij het wil. Bij de prijsvraag, in de seizoenen, was het de bedoeling om een leuk antwoord te geven op een vraag die gesteld werd op een grammofoonplaat. Bijvoorbeeld: " mien, waar is mijn feestneus ". Als er dan een inzending kwam die, in plaats van een leuk antwoord op de vraag, de zanger van de plaat toon Hermans gaf, kon hij zich enorm opwinden. In de uitzending van 16 februari 1980 heeft dik dan ook een "afreageerkamertje" laten bouwen, waarin hij zich even flink uit kon leven zonder dat er brokken van kwamen.

Gezond dieet: bananen maken je niet dik - leefgezonder

De geplande presentatie (als online typetjes dik voormekaar en meneer de groot) van het Eurovisiesongfestival op ging niet door in verband met de vuurwerkramp in Enschede. Vanaf was de dik voormekaar Show weer elke zaterdag te beluisteren, ditmaal bij de tros op 3FM. Op was de laatste aflevering van het seizoen 2002/2003. Op 15 augustus 2003 werd bekendgemaakt dat de zendercoördinator van 3FM de dik voormekaar Show niet meer vond passen op de zender. Het management van Van duin kondigde aan te proberen het programma bij een commerciële omroep onder te brengen. Vanaf februari 2009 was de dik voormekaar Show weer terug op televisie bij de tros, op vrijdagavond, rond.15 uur. In André van duins nieuwe revue, de theatershow van, voerde van duin samen met de groot een dik voormekaar act. Zittend aan een desk in een geënsceneerde opnamestudio, namen zij zogenaamd een stukje van een dik voormekaar Show. Het publiek zag de twee alle stemmetjes afwisselen en al improviserend grappen maken. Van duin had hierbij een toetsenpaneel voor zich liggen, waarmee hij alle jingles en geluidjes (de vallende koffiekopjes van Harry nak, het kloppen op de deur, enz.) kon afspelen. Deze act duurde ongeveer 10 minuten. In 2008 was de dik voormekaar Show op zaterdagmiddag weer te horen bij Radio veronica. maakt koffie dik

Op kwam het programma terug op de radio, maar nu onder de naam de lach Of ik schiet Show. Vanaf dit moment is er zogenaamd publiek bij. Na twee seizoenen wordt het programma echter weer herdoopt in chocolade de dik voormekaar Show. Het programma is dan elke zaterdag vast onderdeel aan het eind van het liveradioprogramma los Vast, gepresenteerd door omrekenen Jan rietman (in de dik voormekaar Show regelmatig Jan rietkamp genoemd). Hij wordt hierin terzijde gestaan door Ome joop. Jingles voor dat programma worden ingesproken door Bep, toos, harry nak en Ome joop. Op werd de laatste dik voormekaar Show bij de ncrv uitgezonden. Korte fragmenten bij de ncrv bewerken In het jaar 1995 werden op vrijdagmiddag. 15.45 op Radio 3 bij de ncrv bij The magic Friends met Sjors Fröhlich en Peter Plaisier en in 1997 op de donderdagmiddag op Radio 2, eveneens bij de ncrv, bij maat in de middag met Ferry maat, korte fragmenten van vroeger uit de dik. Terugkeer bij de tros bewerken naar aanleiding van een optreden door Van duin en de groot in december 1999 in het televisieprogramma kopspijkers van Jack Spijkerman, ontstond het idee om het programma toch weer te gaan maken. Op 25 februari 2000 volgde een proefuitzending in het radioprogramma van Edwin evers op 3FM.

Dik voormekaar Show (radioprogramma) - wikipedia

Ook waren er persiflages. Ster-reclames zoals een rijschool waar men gegarandeerd zakte en was er de rubriek "Beursplein 5". Na tien afleveringen werd het programma op omgedoopt tot de dik zware voormekaar Show. Tijdens de uitzendingen betrok van duin steeds vaker technicus de groot bij het programma, die zich dan ook snel ontpopte als typetje meneer de groot. In de uitzending van werd de directie van Radio noordzee op de hak genomen. Als gevolg hiervan werd Van duin ontslagen en de groot op non-actief gezet. Begin 1974 maakten Van duin en de groot de overstap naar de ncrv, waar de dik voormekaar Show een legendarische status kreeg. In 1975 deed Ome joop definitief zijn intrede en lieten ook andere vaste typetjes als Bep en toos en Harry nak van zich horen. Bij deze programma's zat nog geen 'publiek' (geluidsband met lachend publiek op de achtergrond). In 1977 en 1978 verhuisde de dik voormekaar Show tijdelijk naar televisie. Deze uitzendingen waren populair bij kleine kinderen, maar misten het niveau van de radio-uitzendingen.

maakt koffie dik

In 2009 keerden Van duin en de groot terug op het scherm met een nieuwe serie van. Dik voormekaar Show, nu zonder poppen maar gewoon achter een draaitafel. De radio-uitzendingen bleven populair totdat André van duin en Ferry de Groot in 1985 ermee besloten te stoppen. Vijftien jaar later keerde. Dik voormekaar Show, inmiddels uitgegroeid tot een legendarisch radioprogramma, voor drie seizoenen weer terug, nu bij de, tros. Inhoud, radio noordzee voor en ncrv bewerken. De komiek andré van duin werd in 1973 door. Radio noordzee gevraagd een nieuw programma te maken om de concurrentie met. Radio veronica aan te gaan. Ferry de Groot toegevoegd die reeds bij de zeezender werkzaam was. Op was de eerste uitzending van. Een van de vaste onderdelen was het hobbykwartier van dik voormekaar.

Dik, moe en depressief door een trage schildklier?

De, dik voormekaar Show was een, nederlands wekelijks radioprogramma van, andré van duin. Dit komische programma begon in 1973. Radio noordzee en werd groot in de jaren zeventig en tachtig bij. Tussen 1977 en 1979 waren de personages ook te zien in een eigen televisieserie. In plaats van acteurs gebruikte men handpoppen vocht om ze uit te beelden. Het eerste jaar heette de serie gewoon. Er werden ook kinderen geïntroduceerd, zoals het dochtertje van. Harry nak : liesje. Voor een tweede reeks, onder de titel. Van hot stress naar haar met dik voormekaar, werden de handpoppen vervangen door levensgrote poppen, en verliet het gezelschap de televisiestudio om door het land reportages te maken. De serie werd met gemengde gevoelens ontvangen, maar iedereen was het erover eens dat de poppen toch wel een minder succes waren dan gedacht. Hiermee is het televisieavontuur voor dik voormekaar afgelopen voor de jaren.

Maakt koffie dik
Rated 4/5 based on 541 reviews
SHARE

maakt koffie dik Nakavij, Thu, May, 17, 2018

Ook leg ik je uit hoe je snel en makkelijk mindfulness kunt aanleren om je leven op t juiste spoor te zetten en daar te houden. Neem dus even rustig de tijd om dit artikel van een heuse stress-veteraan en inmiddels succesvol mindfulness teacher ( moi dus) te lezen, want mindfulness heeft mijn leven dusdanig beïnvloed en veranderd dat ik nu precies het leven heb waar ik vroeger altijd van droomde. Ik weet dat dit ook voor jou weggelegd is als je maar de juiste mindfulness-aanpak volgt.

maakt koffie dik Bodat, Thu, May, 17, 2018

Maar liefst 900.000 werknemers klagen over burnout, verminderde concentratie, angststoornissen en een algeheel gevoel van uitputting. We slikken niet alleen allerlei schadelijke medicijnen, maar lopen ook de deur plat bij psychiaters, psychologen en allerhande life coaches om over onze talloze bezoekjes aan ziekenhuisspecialisten maar te zwijgen. Dit is het belangrijkste artikel dat je nu over mindfulness kunt lezen. In dit artikel ga ik uitgebreid in op chronische stress, de schadelijke effecten ervan op je geest, je lichaam en op de mensen om je heen, en hoe mindfulness je zonder chemische pillen en poeders een totaal nieuw leven kan geven.

maakt koffie dik Uherafon, Thu, May, 17, 2018

Over mindfulness is in de afgelopen jaren veel geschreven in Nederland. Ikzelf heb niet alleen twee bestsellers over mindfulness geschreven, maar ook talloze artikelen in mijn. Desondanks neemt het aantal mensen dat lijdt onder chronische stress alleen maar toe.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: